Heskon Projects zijn (tijdelijke) samenwerkingen met zakelijke gebruikers of fabrikanten van lithium accu’s. Doorgaans gaat het om grote partijen accu’s die namens de merkhouder hersteld moeten worden volgens bepaalde kwaliteits- en veiligheidsnormen.
Heskon hanteert een gestandaardiseerde procedure voor het opstarten van nieuwe projecten, zodat we vanaf het eerste contactmoment zo snel mogelijk over kunnen gaan tot productie.
Fase 1: Offerte
Bij de eerste kennismaking nodigen we de klant graag uit voor een bezoek aan ons servicecentrum in Tilburg. Op dat moment is het mogelijk een rondleiding te krijgen door de productiehal en volgt er een oriënterend gesprek met onze operationeel directeur.
Op basis van de omvang en duur van het project maken wij vervolgens een prijsopgave. Aan het einde van deze fase worden contractuele afspraken gemaakt, bijvoorbeeld over de hoeveelheid accu’s per week/maand die geproduceerd of hersteld dienen te worden.
Fase 2: Opstart productieproces
Na het uitwerken van de overeenkomst neemt onze procesmanager het over en wordt gestart met de inrichting van het productieproces. Heskon stelt een specialistisch team samen om alle reparatiewerkzaamheden uit te voeren met de klantspecifieke software en OEM onderdelen
Ook logistiek worden er voorbereidingen getroffen, bijvoorbeeld wanneer de accu’s van de klant op een bepaalde locatie ingezameld moeten worden. Soms kiezen klanten ervoor om een vertegenwoordiger (vaak de kwaliteitsmanager) mee te laten helpen met de voorbereiding om waar nodig bij te sturen.
Fase 3: Productie
Wanneer alle benodigde productiemiddelen zijn verzameld en werkinstructies zijn voltooid, begint het projectteam met het uitvoeren van de werkzaamheden aan de accu’s van de klant.
De operationele werkzaamheden worden overgedragen aan de projectcoördinator, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse uitvoering. Deze persoon beschikt over de benodigde technische kennis om de productiemedewerkers te ondersteunen en is ook het rechtstreekse aanspreekpunt van de klant.
Fase 4: Evaluatie
De procesmanager is tijdens de productiefase nog wel verantwoordelijk voor het controleren van de voortgang en komt ten slotte ook met een eindrapportage. Aan het einde van de looptijd worden de werkzaamheden langzaam afgebouwd. Tijdens de evaluatiefase wordt gezamenlijk bekeken of de productiedoelen zijn gehaald.